Det er god atmosfære i kaffebaren til Stine Abrahamsen. Kaffe og thespesialen er en institusjon i Porsgrunn og det hele startet i 1961 hvor butikken solgte kaffe, the og krydder i løsvekt. Den gang med beliggenhet nesten rett ovenfor gaten hvor de er i dag, etter noen års drift der flyttet de til Schankebygget hvor de har blitt værende i mange år.

Stemningen i lokalet er lun og god, det er dempet belysning og innredningen er en blanding av gammelt og nytt, det er en hjemmekoselig atmosfære i kaffebaren. Man hører summing av kunder som prater og lyden av espressomaskinen som tryller frem den nydeligste kaffe, som kundene sier er den beste kaffen i byen.

Jeg spør Stine hva som kjennetegner kaffebaren, hun sier at det er de faste kundene, de gir tilbakemelding om at her er det lett å komme alene og nyte en kopp kaffe. Hun forteller også om de «faste» vennegjengene som møtes og at det er flere som sier at de har fått venner av å komme til kaffebaren, det synes Stine er hyggelig å høre.

Kaffebaren selger kaffe og the fra kjente Solberg og Hansen, i tillegg til sjokolade og andre søtsaker. Nå før jul bugner det av nydelige fristelser. Kaffe og thespesialen har også et samarbeid med bakeriet Ikke bare brød, i tillegg baker de selv så ferske bakevarer får du kjøpt hver dag.

Kaffebaren har i disse tider vært et etterlengtet og kjært tilskudd i hverdagen for mange. Her kan man sitte ute eller inne med god avstand og nyte en kopp kaffe og slå av en prat. Stine får mange tilbakemeldinger på at det er viktig for kundene å ha et slikt møtested, i tillegg er kundene opptatt av å bruke byen og kaffebaren ligger veldig sentralt i Storgata.

 

Kaffe og thespesialen